Tiedotteet 2020

Ely-keskus korjauttaa tänä kesänä 29 siltaa Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä

Uudenmaan ELY-keskus korjauttaa tänä kesänä noin 15 miljoonalla euroja siltoja Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä. Siltojen korjauksiin ja uusimisiin käytettävissä oleva rahoitus on suurin piirtein samalla tasolla kuin kahtena edellisvuonna. Lisäksi korjataan ja levennetään joitakin siltoja yhteistyössä kuntien kanssa.

Merkittävimpiä kohteita Uudellamaalla ovat Tammiston risteyssillan uusiminen Vantaalla, Karhunkorven risteyssiltojen korjaaminen Nurmijärvellä, Siippoon risteyssillan korjaaminen Vihdissä, Sotungin risteyssillan korjaaminen Helsingissä, Puroniityn ja Immersbyn risteyssiltojen korjaaminen Sipoossa ja Hasalan risteyssiltojen korjaaminen Vantaalla. Kanta-Hämeessä korjataan mm. Kylmälahden risteyssillat ja Helsingintien risteyssilta Hämeenlinnassa.

Yhteensä korjattavia tai uusittavia siltoja on 24, joista Uudellamaalla sijaitsee 20 ja Kanta-Hämeessä 4. Päijät-Hämeeseen ei tänä vuonna osunut varsinaisten siltojen peruskorjauksia tai uusimisia, mutta myös Päijät-Hämeessä tehdään tänä vuonna pienempiä vauriokorjauksia ja teräsputkisiltojen uusimisia ja korjauksia.

Siltatyöt haittaavat liikennettä ja työmaiden kohdalla liikenne ohjataan yhdelle tai kahdelle kavennetulle kaistalle. Joissakin kohteissa liikenne ohjataan kiertoreitille.

ELY-keskus teettää myös pienempiä vauriokorjauksia tarpeen mukaan sekä korjaa teräsputkisiltoja. Näiden korjausten aikana liikenne pääsee kulkemaan sillalla, vaikka muutamien minuuttien viivästystä voi tulla. Lisäksi ELY-keskus uusii teräsputkisiltoja. Teräsputkisiltojen uusimisten ajaksi liikenne ohjataan kiertotielle enintään viiden vuorokauden ajaksi.

Alueella on paljon 1960- ja 1970-luvuilla rakennettuja vilkasliikenteisiä teitä, joiden sillat ovat nyt tulleet peruskorjausikään. Suurien liikennemäärien vuoksi niiden korjaaminen on vaativaa. Joissakin tapauksissa silta on uusittava raskasta liikennettä haittaavien kantavuuspuutteiden takia.

Peruskorjattavien ja uusittavien siltojen sijainnit ja tiedot kuvineen on julkaistu oheisilla sivuilla:

Esitteet ja siltakohteet kartalla löytyvät kunkin sivun vasemmasta palkista kohdasta "Lisätietoa siltakohteista".

Tammiston risteyssillan siltatyö.

Lisätietoja:

Uudenmaan ELY-keskus, siltainsinööri Juha Noeskoski, p. 0295 016 364

Uudenmaan ELY-keskus, projektipäällikkö Terhi Siltanen, p. 0295 021 348

 


Päivitetty